TREND ALERT:Peplum

Una din tendintele cheie ale sezonului este acel volan lat prins in talie, care subliniaza talia si da impresia de silueta clepsidra, cunoscut sub numele de peplum. L-ati vazut in majoritatea show-urilor de moda primavara-vara 2012, iar acum e timpul sa il exploatati.

Originile peplum-ului merg pana in Grecia Antica. In moda a trait perioade de glorie in anii ’40, dar si in anii ’80. Marele sau atu e ca accentueaza talia, creand iluzia uneia de vispi, acest El Dorado al femeilor din toate timpurile.Sezonul acesta revenirea e atat de puternica incat are sanse sa devina tendinta cea mai importanta a sezonului. A avut un rol important in colectiile Giorgio Armani, Celine, Yves Saint Laurent sau Jason Wu.

Cel mai eficient reper de inspiratie sunt celebritatile care au adoptat o serie  de tinute peplum indraznete si foarte feminine. Emma Watson, Blake Lively,Fergie sau Beyonce iti ofera un exemplu demn de urmat daca te gandesti sa  incerci acest stil care creste din ce in ce mai mult in popularitate.O rochie bodycon cu peplum e o varianta de luat in seama daca mergi la o petrecere. Poart-o cu o pereche de pantofi cu toc gros sau cu pantofi cu toc cui si bareta pe glezna, daca ai glezne de zeita.

Peplum-ul poate fi purtat cu usurinta si de tine, cea cu forme bine definite, dar si de tine, cea cu o silueta androgina. Poate fi parte a unei piese, sau se poate purta separat, atasat. Ceea ce imi place  cel mai mult la aceasta piesa este faptul ca se poate purta peste rochii, peste bluze, peste pantaloni lungi sau scurti, peste orice piesa vestimentara.Exista numeroase variante de peplum: cu volum maxim, aplicat doar pe laterale, minimalist, realizat din mai multe bucati sau „turnat” dintr-o singura bucata.Fustele si rochiile de tip creion cu detalii peplum echilibreaza tinuta prin  aspectul lor suplu. Accesoriile purtate impreuna cu detaliile peplum este ideal  sa fie discrete, mai exact sa nu distraga atentia de la volumul oferit de  volanele inedite.

Voi ce parere aveti? Indrazniti sa purtati stilul peplum sau preferati cat mai putin volum?

Reclame