TREND ALERT:Pasteluri

Intr-un an in care multi isi vor gasi sfarsitul  in business (si nu datorita mult prevestitei Apocalipse), iar altii vor renaste din cenusa precum pasarea Phoenix, moda vine sa tempereze putin peisajul urban, adaugandu-i tuse rafinate, de o eleganta extrema:  vernil fistic, bleu ciel, lila, lavanda, galben pal, piersica, cafe-au-lait, roz blush.O paleta cromatica care ne imbie, ne relaxeaza, ne mai domoleste putin avantul cotidian si ne scoate la iveala latura romantica, sensibila, calda.

Pastelurile apar in colectii alaturate intr-o tinuta inocenta, insa vibranta. Pastelurile pudrate permit construirea unui contrast cu alte culori mai intense fiind, de fapt, atat de neutre incat nu impun reguli in asortarea culorilor, iar nuantele electrice de roz, verde, galben sau albastru se profileaza cu mult mai aprinse.

Cel mai frumos mod in care poti purta dantela altfel decat sugereaza tendintele este prin nuante pastel. Dantela neagra are farmecul ei, insa nu trebuie desconsiderate culorile pale: gri, bleu deschis, roz „prafuit” sau crem sidefat. Orice tinuta din dantela in aceste culori, chiar folosind o combinatie de nuante pastel, va fi eleganta si cuceritoare!

Nu te teme sa porti cat mai multe culori pastel in acelasi outfit. Ai grija totusi ca una sa se regaseasca pe mai multe piese.Cauta un pantalon larg, lejer in nuante „dulci” de roz somon, roz prafuit, mov lavanda. Principalul look al sezonului cuprinde pantalonul pe stil masculin, in culori prafuite, piesa ce aduce o revitalizare a garderobei fiecarei femei.

O rochie in nuante pastel te scoate ,instantaneu, din anonimat la orice petrecere.Indiferent de materialul rochiei, de croiala ei, o culoare compacta pastelata (preferintele au fost catre verde-menta, bleu, galben si portocaliu) va oferi rochiei un aspect original, vesel si potrivit sezonului cald. Mai mult, confera o nota de eleganta si rafinament.

Si celebritatile au inceput sa poarte din ce in ce mai mult tinute in culori pastelate.De la nuante de roz foarte deschis, asa cum au purtat Emma Stone in Antonio Berardi sau Emilly Blunt in Marios Schawb,dantele de culoarea piersicii  cum a purtat Amanda Seyfried in Nina Ricci, nuante de bej ca Olivia Steer in Maria Lucia Hohan sau nuante de bleu cum au purtat Rachel McAdams in Vivianne Westwood ori Blake Lively in Valentino, pana la color blocking in nuante pastel asa cum au purtat Diane Kruger sau Leighton Meester ,ambele in Prada,pastelurile revin in moda,temperand cromatica covoarelor rosii.

Nu-mi mai ramane deca sa-ti urez spor la shopping!

Reclame