Magazinul-insula Louis Vuitton

Marcă franceză cu o tradiție impresionantă, Louis Vuitton e puternic implicată în tot ceea ce înseamnă producția de modă. Nu vorbim acum despre rochii, pantofi sau binecunoscutele valize ci despre designul uneia dintre reprezentanțele din Singapore, probabil cel mai spectaculos magazin de lux construit vreodată.

Louis Vuitton Island Maison este un magazin de aproape 2500 mp separat complet de mal. Se poate ajunge înăuntru doar prin traversarea unui pod, de pe apă cu ajutorul unei șalupe sau printr-un pasaj subteran care conduce către centrul luminat din plin de soare. 300 de panouri de sticlă alcătuiesc acoperișul și pereții exteriori ai construcției. Și pentru ca razele ultraviolete să nu distorsioneze percepția asupra colecțiilor de haine și accesorii, fiecare dintre aceste ferestre au fost acoperite cu o membrană specială care filtrează lumina naturală.

Proiectul inaugurat în luna septembrie a anului trecut aparține unui birou de arhitectură obișnuit să lucreze cu numele mari din lumea luxului. „Peter Marino“ a desenat până acum interioare pentru Ermenegildo Zegna, magazinul Hublot din Place Vendome, sediul Christian Dior în Londra sau turnul Chanel din New York. Pentru interiorul insulei Louis Vuitton arhitectul a ales o temă nautică, dar designul variază în funcție de scopul încăperii.

Reclame